Σελίδες

Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Λειτουργίες και έξυπνα κόλπα.... του Google Search


Google tipsΖούμε στον αιώνα της πληροφορίας και όπως είναι φυσικό, έχουμε ανάγκη από αυτήν.
Σίγουρα θα έχεις βρεθεί πολλές φορές σε αδιέξοδο, αδυνατώντας να βρεις αυτό που ψάχνεις.
Αυτό το άρθρο θα σε βοηθήσει... αποκαλύπτοντας 12 λειτουργίες, της μηχανής αναζήτησης του Google!!


1. Αναζήτησε πρόσωπα
Πρόβλημα:
Θέλεις να βρεις ένα πρόσωπο. Ας πούμε του Picasso. Αναζητώντας εικόνες με τις λέξεις “Picasso” ή “Picasso face” δεν μας φέρνει τα σωστά αποτελέσματα… Είναι δυνατόν το Google να μην μπορεί να βρει την φάτσα του Picasso; Είναι διάσημος, πώς είναι δυνατόν;;
Λύση:
Αφού κάνεις την αναζήτηση με τις λέξεις “Pablo picasso”, πρόσθεσε στο τέλος της γραμμής διεύθυνσης αυτο “&imgtype=face” χωρίς τα εισαγωγικά. Η αναζήτηση θα σου φέρει μόνο εικόνες με πρόσωπα!! Αυτές μπορεί να είναι η φάτσα που ψάχνεις αλλά και άλλες φάτσες που σχετίζονται με αυτό το πρόσωπο.

2. Αναζήτηση Σελίδων
Πρόβλημα:
Θέλω να βρω fast food αλλά μου βγάζει και μαγαζιά εκτός Ελλάδας.
Λύση:
Ανάγκασε τα αποτελέσματα να περιέχουν μόνο Ελληνικές σελίδες βάζοντας “site:.gr” στην αναζήτηση. Π.χ. βάζοντας “cinema site:.gr” παίρνουμε σελίδες από Ελληνικούς κινηματογράφους. Το “.gr” δεν είναι ο κωδικός της χώρας, αλλά τα τελευταία γράμματα των Ελληνικών σελίδων στο internet (όπως www.google.gr). Μπορείς να το επεκτείνεις αυτό βάζοντας ότι θέλεις στη θέση του.

3. Αναζήτηση μέσα σε μία σελίδα
Πρόβλημα:
Θέλω να βρω κάτι μέσα σε μία σελίδα. Θυμάμαι ότι το connection.gr έχει ένα άρθρο για την Ψηφιακή τηλεόραση στη Θεσσαλονίκη, αλλά δεν θυμάμαι τη σελίδα.
Λύση:
Κάνε αναζήτηση σε μία ιστοσελίδα και όχι στα 8 δισεκατομμύρια ιστοσελίδες που ψάχνει η google. Αναζήτησε “ψηφιακή τηλεόραση θεσσαλονίκη site:connection.gr” και το βρήκες!
Αντίθετα, αν θέλεις αποτελέσματα από όλες τις σελίδες εκτός από μία, πρόσθεσε ένα “πλην” μπροστά από το “site:“. Π.χ. “ψηφιακή τηλεόραση θεσσαλονίκη -site:connection.gr“.

4. Set λέξεων
Πρόβλημα:
Θέλω πληροφορίες για τον Che Guevara, αλλά παίρνω αποτελέσματα που το Che είναι στην αρχή της σελίδας και το Guevara στο τέλος.. Δεν μπορώ να τα ψάξω μαζί?
Λύση:
Βάλε αυτό που ψάχνεις σε διπλά εισαγωγικά. πχ. “Che Guevara” αντί για Che Guevara. Έτσι, όλα τα αποτελέσματά σου θα έχουν αυτές τις λέξεις κολλητά μεταξύ τους.

5. Αναζήτηση με συνώνυμα
Πρόβλημα:
Θέλεις να κάνεις μια αναζήτηση για παιδιά. Ας πούμε για παιδικά παιχνίδια. Για παιδιά θα γράψεις Kids, young,child ή children; Αντίστοιχα, για παιχνίδια θα βάλεις games ή toys;;
Λύση:
Κάνε την αναζήτηση με μία λέξη και τα συνώνυμά της. Ψάξε για “~kid ~games” και θα πάρεις αποτελέσματα για όλα τα συνώνυμα κάθε λέξης που έχει την περισπωμένη μπροστά της.

6. Κατέβασε τραγούδια ή video
Πρόβλημα:
Θέλω να κατεβάσω το τραγούδι “starlight” από “muse” αλλά δεν θέλω να πληρώσω καμία δισκογραφική εταιρία…
Λύση:
Γράψε στην αναζήτηση του Google “-inurl:(htm|html|php) intitle:”index of” +”last modified” + “parent directory” +description +size) +(wma|mp3|zip|rar) muse starlight” (χωρίς το πρώτο και τελευταίο εισαγωγικό).
Για μια άλλη αναζήτηση απλά αφαίρεσε τις τελευταίες δύο λέξεις και πρόσθεσε τις δικές σου, μπορείς ακόμα να αναζητήσεις ολόκληρο το album..!!!!

7. Μετατροπή συναλλάγματος
Πρόβλημα:
Θέλω να στείλω 150 λίρες στον αδερφό μου που σπουδάζει στην Αγγλία… Πόσα ευρώ να στείλω?
Λύση:
Απλά κάνε την εξής αναζήτηση: “150 pounds to euro” και θα εμφανιστεί το ποσό σε ευρώ σύμφωνα με την τρέχουσα ισοτιμία.
Η συγκεκριμένη αναζήτηση μπορεί να γίνει με όλα τα νομίσματα παγκοσμίως παραθέτοντας “ποσό νόμισμα1 toνόμισμα2

8. Μετατροπή μονάδων
Πρόβλημα:
Θέλεις να πάρεις μια τηλεόραση 42 ιντσών και δεν ξέρεις αν χωράει στο τραπεζάκι του σαλονιού σου, ή συνεργάζεσαι με κάποιον που επιμένει να σου λέει την ταχύτητα σε μίλια, τον όγκο σε γαλόνια και το μήκος σε ίντσες.
Λύση:
Απλά κάνε την εξής αναζήτηση: “42 inch in cm” και θα εμφανιστεί το αποτέλεσμα. Μπορείς να κάνεις οποιαδήποτε μετατροπή ανάμεσα σε μονάδες από διάφορα συστήματα μέτρησης.

9. Πρόγνωση καιρού
Πρόβλημα:
Τι καιρό κάνει στη Θεσσαλονίκη;;
Λύση:
Απλά κάνε την εξής αναζήτηση: “weather Thessaloniki” και θα εμφανιστεί το αποτέλεσμα. Μπορείς να κάνεις αναζητήσεις για όλες τις μεγάλες πόλεις του κόσμου.

10. Διαφορά ώρας
Πρόβλημα:
Θέλω να πάρω τηλέφωνο στον ξάδερφο μου στο Σικάγο, αλλά δεν ξέρω αν θα είναι ξύπνιος..
Λύση:
Απλά κάνε την εξής αναζήτηση: “time Chicago” και θα εμφανιστεί το αποτέλεσμα. Μπορείς να κάνεις αναζητήσεις για όλες τις μεγάλες πόλεις του κόσμου. Επειδή αυτό δεν χρησιμοποιείται συχνά, δοκίμασέ το από το google.com και όχι από το google.gr

11. Λεπτομέρειες για διάσημους...
Πρόβλημα:
Θέλω να μάθω πληροφορίες για την Britney Spears όπως το ύψος της και την ημερομηνία γέννησής της…
Λύση:
Ρώτα απ’ ευθείας το Google.. Η αναζήτηση “Britney Spears height” και η “Britney Spears birthday” θα σου επιστρέψουν τα αποτελέσματα χωρίς να ψάξεις παραπάνω!…

12. Easter eggs του Google..!!!
Easter Eggs ονομάζονται οι κρυφές λειτουργίες ενός προγράμματος, που υπάρχουν... επειδή αυτός που το έφτιαξε είχε χιούμορ. Δεν έχουν καμία πραγματική λειτουργία.. αλλά έχουν πλάκα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails