Σελίδες

Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2010

To facebook μαρτυρεί την ακριβή τοποθεσία σας

Στους χαλεπούς καιρούς που τα προσωπικά δεδομένα και τα ανθρώπινα δικαιώματα καταστρατηγούνται με τηνεκμετάλλευση της μαζικής κουταμάρας και τη διάδοση της, ο γνωστός ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης διευρύνει τη γιγαντιαία βάση δεδομένων του.

Εκμεταλλευόμενοι τη αφέλεια των εκατομμυρίων χρηστών του πασίγνωστου ιστότοπου οι δισεκατομμυριούχοι διαχειριστές του ενεργοποίησαν την προσθήκη "τοποθεσίας" η οποία καταδεικνύει την ακριβή τοποθεσία του κάθε χρήστη...



Τι σημαίνει αυτό ; Κάποιος διαδικτυακός "φίλος" πλησιάζοντας κάποιος μέλος της οικογένειας σας που έχει λογαριασμό θα μπορεί να πληροφορηθεί για την ακριβή τοποθεσία του σπιτιού σας. Με τις όποιες συνέπειες μπορεί να σημαίνει κάτι τέτοιο.

Οι άνθρωποι αποδέχονται ευκολότερα το "χαλινάρι" αρκεί να πεισθούν πως θα είναι για καλό τους. (Δυστυχώς σήμερα η βλακεία είναι περισσότερο ανίκητη παρά ποτέ)

Με το γνωστό πρόσχημα του "αγαθού σκοπού" η αφελής μάζα των χρηστών θα θεωρήσει οτι πρόκειται περι μιας "υπηρεσίας" για να ορίζουν ραντεβουδάκια και έτσι θα δεχτούν με χαρά την καταστρατήγηση και αυτού του ανθρώπινου δικαιώματος που αφορά τα προσωπικά τους δεδομένα.

Για να διευρύνουν μάλιστα την καταγραφή δεδομένων οι διαχειριστές φρόντισαν η νέα τους "υπηρεσία" να χρησιμοποιείται και μέσω του iPhone , της νέας έκδοσης του Facebook.app ή μέσω της ιστοσελίδας touch.facebook.com.

Η εν λόγο "υπηρεσία" έχει ενεργοποιηθεί αυτόματα και χωρίς καμία ειδοποίηση προς τους χρήστες.(προς στιγμήν βέβαια γίνεται να απενεργοποιηθεί απο τον χρήστη)

Για να απενεργοποιήσετε την αποστολή των στοιχειών συντεταγμένων σαςπηγαίνετε στο μενού Λογαριασμός > Ρυθμισεις απορρήτου > στο "Τοποθεσίες οπου κοινοποιώ την παρουσια μου"/Επεξεργαστείτε τις ρυθμίσεις σας > "Mορφοποίηση" και επιλέγετε την εντολή "Μόνο Εγω".

Ακριβώς απο κάτω λέει:

"Να συμπεριλαμβάνομαι στο "Άτομα Εδώ Τώρα", μόλις κοινοποιώ την παρουσία μου Ορατός σε φίλους και άτομα που έχουν κοινοποιήσει την παρουσία τους κάπου εκεί κοντά"Ξετικάρετε για Aπενεργοποίηση
Για τα email σας "ειδοποιήσεις" :

Λογαριασμός > Ρυθμίσεις Λογαριασμού > Ειδοποιήσεις [καρτέλα] και βρείτε στην λίστα την επιλογή Τοποθεσίες και απενεργοποιήστε > ξετικάρετε τα 2 κουτάκια και πατήστε στο τέλος "Αποθήκευση Αλλαγών".

Για όσους δεν γνωρίζουν να σημειωθεί οτι όλα τα προσωπικά δεδομένα όπως φωτογραφίες, τηλέφωνα , email και προσωπικές πληροφορίες (πολιτικές απόψης, θρησκεία, μόρφωση, εργασία, προσωπικές διευθύνσεις, κοινοί φίλοι, οικογενειακό περιβάλλον) δεν διαγράφονται ουσιαστικά ποτέ απο την βάση δεδομένων του facebook ακόμη κι αν διαγράψετε το λογαριασμό σας.

Σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν αναφερθεί χιλιάδες κρούσματα για την ευκολία που μπορούν κάποιοι διαδικτυακοί "φίλοι" με ψεύτικα προφίλ να υποκλέψουν προσωπικές φωτογραφίες χρηστών τις οποίες σε κάποιες περιπτώσεις τροποποιούν με φωτομοντάζ για να γίνουν πιο αποκαλυπτικές προκειμένου έτσι να τις πουλήσουν σε ιστοσελίδες πορνογραφικού ή παιδοφιλικού περιεχομένου έναντι αδράς αμοιβής.

Η χρήση όλων των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη επιφύλαξη ιδιαίτερα στα προσωπικά στοιχεία που σας ζητούν να καταχωρήσετε για τη δημιουργία λογαριασμού αλλά και το φωτογραφικό υλικό ή βίντεο που ενδεχομένως με περισσή αφέλεια ανεβάζετε στο προφίλ σας.

Το διαδίκτυο είναι ένα σύγχρονο "όπλο" που η αλόγιστη χρήση του μπορεί εύκολα να κάνει τον αφελή χρήστη να στρέψει την "κάννη του όπλου" στο πρόσωπο του.

Δείτε με τι "αγνότητα" το πλασάρουν στoν αφελή λαουτζίκουλα...






totefteri.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails