Σελίδες

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Τέλος στα σφραγίσματα με την ανακάλυψη ενός τζελ


Το τέλος των σφραγισμάτων θα φέρει πιθανότατα η ανακάλυψη ενός τζελ που επιτρέπει στα δόντια με τερηδόνα να επανέρχονται από μόνα τους σε υγιή κατάσταση. Το τζελ που αναπτύχθηκε από επιστήμονες στη Γαλλία λειτουργεί προκαλώντας τον πολλαπλασιασμό των οδοντικών κυττάρων. Με τον τρόπο αυτό σχηματίζεται νέος υγιής ιστός στα δόντια, που σταδιακά αντικαθιστά τον φθαρμένο από την τερηδόνα.

Οπως υποστηρίζουν οι ερευνητές...
στις εργαστηριακές δοκιμές που πραγματοποίησαν χρειάστηκαν μόλις τέσσερις εβδομάδες για την πλήρη αποκατάσταση της υγείας των δοντιών. Η αποτελεσματικότητα του νέου αυτού σκευάσματος οφείλεται στην περιεκτικότητά του στην ορμόνη MSH, η οποία είναι γνωστό ότι παίζει σημαντικό ρόλο στον καθορισμό του χρώματος της επιδερμίδας. Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ωστόσο ότι η εν λόγω ορμόνη συμβάλλει και στην αναγέννηση των οστών. Δεδομένου έτσι ότι τα δόντια και τα οστά μοιάζουν πολύ στη δομή τους, ομάδα επιστημόνων του Γαλλικού Ινστιτούτου Υγείας και Ιατρικής Ερευνας στο Παρίσι επιχείρησε να δοκιμάσει την αποτελεσματικότητα της MSH στην αναγέννηση των δοντιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα αυτή θεραπεία είναι εντελώς ανώδυνη, ενώ οι ειδικοί πιστεύουν ότι τα νέα οδοντικά κύτταρα είναι πολύ πιο ανθεκτικά και αποτελούν μόνιμη λύση. Τα αποτελέσματα των ερευνών τους μένει ωστόσο να επιβεβαιωθούν και μέσα από κλινικές δοκιμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails