Σελίδες

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Μικρές λεπτομέρειες της ζωής

- Κάθε φορά που πας να πεις σε μια πρόταση "17ος αιώνας", το μυαλό σου τρώει σκάλωμα αν αυτό σημαίνει 1700 ή 1600 ή 1800 και χάνεις τον ειρμό σου.

- Υπάρχουν 10 με 15 συγκεκριμένα τραγούδια που σε ανατριχιάζουν. Δεν ξέρεις γιατί και δε χρειάζεται να αγαπάς ή να μισείς τα εν λόγω τραγούδια. Απλά σε ανατριχιάζουν. Και 20 χρόνια αργότερα να τα ξανακούσεις, πάλι θα ανατριχιάσεις.

- Όταν μισοκλείνεις τα μάτια σου μπροστά σε φως, βλέπεις μικρά κυκλάκια που αιωρούνται μέσα σε άλλα μικρά κυκλάκια. Μάλιστα μικρός αναρωτήθηκες αν αυτό που βλέπεις είναι κύτταρα ή μόρια....


- Γράφεις με ανεξίτηλο μαρκαδόρο και πριν τον καπακώσεις, παίρνεις μια τζούρα.

- Ξεκολλάς τα στερεοποιημένα κεριά από το πιάτο που τα είχες βάλει να κάψουν το προηγούμενο βράδυ. Για κάποιο λόγο, όσο μεγαλύτερο είναι το κομμάτι που καταφέρεις να ξεκολλήσεις, τόσο πιο όμορφα νιώθεις. Αν μάλιστα ξεκολλήσεις ΟΛΑ τα κεριά μαζί και βγει μια μονοκόμματη μάζα στο σχήμα του πιάτου, ακόμα καλύτερα!

- Χέζεις και η κουράδα κόβεται στα δύο πριν προλάβεις να τη βγάλεις όλη και τσαντίζεσαι γιατί τώρα πρέπει να σκουπίζεσαι κανα μισάωρο.

- Όταν ήσουνα μικρός έστηνες όρθιο το μαξιλάρι σου και έκανες καρατιές πάνω του. ΠΑΡΑΔΕΞΟΥ ΤΟ!

- Απορείς τι ποικιλία καπνίζουν αυτοί που σκέφτονται ονόματα για τα άλογα στις κούρσες: "Και έφυγαν! Προηγείται το Μπλου Ρίμπον και πίσω του ο Αχυρένιος Χίτλερ. Βγαίνει από δεξιά το Στραβό Αλενάκι και περνάει τον Γκόλντμπεργκ. Ακολουθεί η Μαργαρώ και ο Σίφουνας από Τυρί. Στραβό Αλενάκι και Αχυρένιος Χίτλερ για το φίνις!". Πολλά ναρκωτικά...

- Έχεις μπροστά σου το αγαπημένο σου γλυκό, θέλεις να το φας αλλά ταυτόχρονα ένα μικρό μέρος του μυαλού σου θέλει να το τρίψεις στα μούτρα σου ηδονικά... μμμμμ...

- Για κάποιο λόγο το νερό γίνεται πιο ζεστό όταν χαμηλώνεις την ένταση στο ντους.

- Κάνεις ένα cool κασκαντερικό (πχ. πιάνεις στον αέρα ένα ποτήρι που έπεφτε απ' το τραπέζι) και μετά κοιτάς γύρω γύρω να τσεκάρεις αν είδαν οι γύρω πόσο γαμάω ήσουνα, αλλά τελικά διαπιστώνεις ότι δεν το πρόσεξε κανείς και στεναχωριέσαι.

- Αν χέσεις ευκοίλια τραβάς το καζανάκι και χαζεύεις το νερό που από καφέ γίνεται σιγά σιγά διαφανές.

- Πού και πού θα πετύχεις να σε ενοχλεί η λεγόμενη "γενναία μύγα". Μια μύγα που όσο και να τη διώχνεις με το χέρι σου, δε μασάει και προσπαθεί να κάτσει πάνω σου no matter what!

- Όταν ακούς ένα δίσκο, που ο τίτλος του ΔΕΝ είναι ίδιος με έναν απ' τους τίτλους των τραγουδιών, αλλά τον εντοπίσεις σε κάποιο ξέμπαρκο στίχο, αυτόματα χαίρεσαι και ο δίσκος ανεβαίνει λίγο στην εκτίμησή σου.

- Αναρωτιέσαι αν σε όλους τους κάμπους φυσάει τόσο πολύ ή μόνο σε αυτούς που χτίζουμε αεροδρόμια.

- Υπάρχει σίγουρα τουλάχιστον μία στιγμή της ζωής σου όπου μπέρδεψες τους Woody Harleson, Mathew McConaughey και Owen Wilson.

- Όταν ήσουνα μικρός, νόμιζες ότι το μουνί ήταν πιο πάνω και πιο μπροστά απ' ότι είναι στην πραγματικότητα. Δηλαδή περίπου εκεί που είναι το πουλί σου.

- Είσαι σε καφετέρια και γυρνάς από την τουαλέτα στο τραπέζι σου. Στα μισά του δρόμου συνειδητοποιείς ότι έχεις συγχρονίσει το βήμα σου με το μπιτάκι που παίζει, οπότε πρέπει να καταβάλλεις προσπάθεια να το ξε-συγχρονίσεις για να μην φαίνεται στους γύρω ότι περπατάς σαν μοντέλο.

- Φτερνίζεσαι πολύ πνιχτά και ΠΟΛΥ δυνατά και για τα επόμενα 5-6 δευτερόλεπτα πονάει ο πρωκτός σου.

- Βάζεις το ψωμί στη φρυγανιέρα που υποτίθεται πως είναι αυτόματη, αλλά επειδή είσαι ανυπόμονος επιστρέφεις κάθε 20 δευτερόλεπτα να δεις αν είναι έτοιμο, αχρηστεύοντας έτσι το "αυτόματο" concept της φρυγανιέρας.

- Το καυτό κρέας είναι καυτό. Αλλά οι καυτές πατάτες είναι ΠΙΟ ΚΑΥΤΕΣ!

- Γαμάς και έχει μπει αέρας στο μουνί της γκόμενας. Οπότε μόλις σηκωθεί να πάει στο μπάνιο... ΠΡΡΡΛΟΦ ΠΛΟΡΡΡΡΡΦ ΠΛΡΡΡΡΡΡ...

- Κάθεσαι στην άκρη ενός ψηλού μπαλκονιού ή στην κουπαστή ενός πλοίου ή στην αποβάθρα του μετρό και καμιά φορά ακούς μια φωνούλα στο πίσω μέρος του μυαλού σου να σου λέει "πήδα κάτω!".

- Όταν κατουράς γρήγορα επειδή βιάζεσαι να φύγεις, τραβάς το καζανάκι πριν τελειώσεις το κατούρημα, ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΕ ΚΑΤΙ!!!

- Κάπου στο δωμάτιό σου ή στο μπάνιο βολοδέρνει μια κολόνια Str8 που σου έφεραν δώρο πριν από 80 χρόνια, δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ αλλά για κάποιο λόγο δεν την πετάς.

- Κλασικοί εφιάλτες: Σε κυνηγάνε και θέλεις να τρέξεις αλλά οι μύες σου δε μπορούν, πέφτεις από ψηλά και ξυπνάς αμέσως πριν σκάσεις στο έδαφος, είσαι σε ένα μικρό ασανσέρ που κατεβαίνει και δε σταματάει στο ισόγειο, συνεχίζει για 40-50 υπόγεια πιο κάτω και τελικά βγάζει σε μια "μυστική" πολυκατοικία που κρυβόταν δίπλα ή "μέσα" στη δικιά σου.

- Όταν ήσουν πολύ μικρός και πρωτοείδες το εξώφυλλο μέταλ δίσκου, τρόμαξες λίγο και μετά ένιωσες τύψεις ότι μπορεί να έγινες σατανιστής που το είδες.

- Πας να κάτσεις στη χέστρα χωρίς να έχεις δει ότι το κάθισμα είναι σηκωμένο και αυτά τα έξτρα 2 εκατοστά που θα διανύσει ο κώλος σου για 2/10 του δευτερολέπτου σου φαίνονται σαν ελεύθερη πτώση από 10 μέτρα ύψος.

- Μερικές λέξεις όταν τις σκέφτεσαι μες στο κεφάλι σου έχουν το δικό τους "χρώμα". Δε χρειάζεται η λέξη να περιγράφει κάποιο αντικείμενο με το συγκεκριμένο χρώμα. Μπορεί να είναι και εντελώς άσχετο, π.χ. κουζίνα = κίτρινο ή Ομόνοια = μπλε.

- Ό,τι ηλικία κι αν έχεις φτάσει, πάντα θα παίζεις με τα χνώτα σου κάνοντας "χου-χου" την πρώτη κρύα μέρα του φθινοπώρου.

- Για κάποιο λόγο, τα καλώδια του PC γίνονται πλεξούδα πίσω από το γραφείο, παρόλο που δεν τα αγγίζεις για μήνες! Λες και περνάει από πίσω απ' το γραφείο ένας Καλικάντζαρος και τα μπερδεύει όταν εσύ κοιμάσαι.

- Έχεις πάνω από δύο γνωστούς που λέγονται Κώστας και Γιώργος και τους μπερδεύεις τα ονόματα, αλλά αυτό γίνεται μόνο με τα "Κώστας" και "Γιώργος". Άλλα κλασικά ονόματα όπως "Νίκος" ή "Γιάννης" δεν τα μπερδεύεις ποτέ.

- Παίρνεις 3 κομμένα νύχια και σχηματίζεις ένα smiley face.

- Ακούς ένα φρεσκοκατεβασμένο τραγούδι ξανά και ξανά στο mp3 player σου και αναπόφευκτα μαθαίνεις τους στίχους όπως ΕΣΥ νομίζεις ότι είναι εκείνη την ώρα. Αλλά μόλις γυρίσεις σπίτι σου και δεις τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ στίχους, τσαντίζεσαι γιατί τα σημεία που δεν είχες εκτιμήσει σωστά πρέπει τώρα να τα μάθεις απ' την αρχή. Νοσταλγικό παράδειγμα: "Transformers! ΟΠΤΙΜΙΤΣ ΜΠΙ ΑΪ!"

- Συνδέεις βύσμα USB στη θύρα του και με το που κάνει αυτό το "κλακ", ηδονίζεσαι λίγο...

- Γαμάς πολλή ώρα στη ζέστη και οι δύο κοιλιές που τρίβονται με τον ιδρώτα αρχίζουν να βγάζουν ήχους κλανιάς. Οπότε η γκόμενα χαμογελάει αμήχανα προσπαθώντας να αλλάξει λίγο στάση.

- Βάζεις μπαταρίες στο τηλεκοντρόλ ή στην ψηφιακή και σκέφτεσαι ότι γεμίζεις καραμπίνα.

- Μια-δυο φορές το χρόνο θα σου κολλήσει το πιο ηλίθιο τραγούδι στον κόσμο, χωρίς καν να το έχεις ακούσει πρόσφατα. Και θα γελάς μόνος σου στο λεωφορείο που το τραγουδάς μες στο κεφάλι σου. Κλασικά υποψήφια για αυτή τη δουλειά: "Ήρεμα", "Εσύ τι λες" και "Μεσιέ Κανιμπάλ" (και μόλις στα κόλλησα για την υπόλοιπη μέρα. ΧΑΧΑΧΑΧΑ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails