Σελίδες

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

To γήπεδο που επιπλέει

Τι είναι αυτό που σας αρέσει σε ένα γήπεδο; Να είναι σκεπαστό από πάνω; Να έχει τρία πατώματα κερκίδας; Να μετακινείται το τερραίν; Να ΄χει μέσα του σταθμό του μετρό; Όλα αυτά τα ΄χουμε δει τα τελευταία 15 χρόνια να πραγματοποιούνται, δημιουργώντας τεχνολογικά θαύματα, προς όφελος φυσικά των φιλάθλων, των παικτών, και του ποδοσφαίρου!
Μπάλα πάνω στο νερό, όμως, έχετε δει; Ήλθε η ώρα και γι’ αυτό!


Η Μαρίνα Μπέυ
Στη Marina Bay, της Σιγκαπούρης, απ’ το 2007 λειτουργεί η επιπλέουσα πλατφόρμα, που έχει την τιμή να είναι η μεγαλύτερη του είδους της στον πλανήτη! Φτιαγμένη από ατσάλι, 120 μέτρα μήκος και 83 πλάτος, μπορεί να σηκώσει βάρος ίσο με 9.000 ανθρώπους! Οι κερκίδες, ακριβώς απέναντί της, χωρούν 30.000 φιλάθλους!!!
Δε χρησιμοποιείται τόσο πολύ για ποδόσφαιρο, βέβαια, όσο για εκδηλώσεις. Μουσική, παρελάσεις, εκδηλώσεις τέχνης, και, πάνω απ’ όλα, η επιπλέουσα πλατφόρμα είναι κομμάτι του Γκραν Πρι της Σιγκαπούρης, ενός από τα Γκραν Πρι του Πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1! Εκεί ακριβώς τράκαρε ο Βραζιλιάνος Νέλσον Πικέ το 2008, και όλοι τον κατηγόρησαν ότι το έκανε για να πάρει προβάδισμα ο ομόσταυλός του Φερνάντο Αλόνσο (που κέρδισε και την κούρσα, εν τέλει)…
Το 2010, η Σιγκαπούρη θα φιλοξενήσει τους πρώτους Θερινούς Νεανικούς Ολυμπιακούς Αγώνες, και το επιπλέον στάδιο θα είναι στην πρώτη γραμμή: εκεί θα γίνουν οι τελετές έναρξης και λήξης των Αγώνων.
Το Νοέμβριο του 2008, ο τελικός του εγχώριου Κυπέλλου προγραμματίστηκε να γίνει στο στάδιο αυτό. Αντίπαλες, η SAFFC (Singapore Armed Forces Football Club) και η Woodlands Wellington. Ένα πρόβλημα όμως εντοπίστηκε με τις κολώνες του γηπέδου, και ο τελικός παίχτηκε στο γήπεδο Γιαλάν Μπεσάρ.
Το Φλεβάρη του 2009, οι ερασιτεχνικές ομάδες Τουάν Γκεμούκ Αθλέτικ και VNNTU FC έπαιξαν στο γήπεδο. Σχέδια υπάρχουν και για το πρώτο διεθνές παιχνίδι που θα γίνει πάνω στο νερό. Ο καιρός θα δείξει!!!
Aναρωτιέται κανείς, πάντως, αν τους φύγει απ’ έξω η μπάλα, τι κάνουν;…

http://anoixtomualos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails